H stampanti

Koska markkinoilla on tuhansia erihintaisia ja –toimisntoisia tulostimia, on tärkeää ymmärtää ennen tulostimen hankkimista mitkä ovat omat tulostustarpeet. Teknikoiden huoleksi voi jättää kysymykset koskien esimerkiksi resoluutiota tai tulostusnopeutta. Sen sijaan se kysymys, jota kukaan ei voi sivuttaa, on miten käytämme tulostintamme. Tämän kysymyksen vastauksella on suora yhteys kokonaistulostuskustannuksiin.

Tulostuskapasiteetti: (ilmaistuna standardi sivujen määränä/kk) kertoo kuukausittaisen maksimisivumäärän, johon tulostin on ohjelmoitu. Jos esim. pienikapasiteettisella tulostimella tulostetaan liikaa, sen tehokkuus laskee hetkessä ja lopulta se rikkoutuu. Myöskään suurikapasiteettisen tulostimen ostaminen vähäiseen käyttöön ei ole taloudellisesti järkevää.

Kustannukset per tulostettu sivu: lasketaan pitäen silmällä kaikkia tulostuskustannuksiin vaikuttavia tekijöitä: tulostimen ostohinta, muste- ja laserkasettien hinnat, arvioidaan kuinka paljon tulevat maksamaan selliaset osat joita joudutaan vaihtamaan (esim. rumpu), muuttuvat kulut kuten sähkön kulutus (esim. kuinka kalliiksi tulee tulostaa vain yksi sivu). Tänäpäivän, johtuen tulostimien hintojen valtavasta laskusta, yhden sivun hintaan vaikuttaa ennen kaikkea tulostimien käyttämien muste- tai laserkasettien hinta.
Hankkiessasi tulostinta sinun kannattaa kääntyä Prink-asiantuntijan puoleen, joka opstaa sinua valitsemaan selliasen tulostimen, joka käyttää kohtuuhintaisia tuotteita.